!!!!!!!! Od 1.6.2012 zahájen prodej pšeničné, žitné a ŠPALDOVÉ mouky z BIOFARMY!!!!!!!!!!!!!!!
Jako novinku vám nabízíme možnost zakoupit pšeničnou, žitnou a mouku špaldovou v rozlišení hladká, polohrubá, hrubá. Především Špaldová mouka je nutričně velmi bohatá a má tak významný pozitivní vliv na lidský organismus. Navíc je velmi lehce stravitelná a to i pro děti a plná vitamínů. Je vypěstována bez chemických látek a její výrobou se zabývají především biofarmy. Špalda je prastará nešlechtěná obilnina, kterou pěstovali již Egypťané, Keltové a Germáni. Ze špaldové mouky lze péct a vařit mnoho druhů pokrmů a sami poznáte chuťový rozdíl. Použít ji můžete do koláčových těst, polévek, ale i jako zahustění omáček. Špalda je bohatá na bílkovinu, kvalitní tuk, vlákninu a hořčík, vápník. Významná je i přítomnost vitamínu B. Obsahuje lepek. Neobsahuje žádný cholesterol. Typické pro špaldovou mouku je, že velmi dobře kyne. Při výrobě pečiva tak dosáhnete nejen vynikající chuti, ale také výrazné chlebové vůně, velkého objemu, krásně popraskané kůrky a navíc chléb vydrží dlouho vláčný a čerstvý.
Snad jediným upozorněním pro kuchařky a kuchaře může být to, že při pečení špaldová mouka nasaje hodně tekutin, proto se doporučuje přidat více mléka, nebo míchat smmedem, pokud je uvedeno v receptu.
Přesvědčte se sami a poznejte rozdíl. Těšíme se na vaší návštěvu
přiklad receptu ze špaldové mouky:
Jablečný závin
Počet porcí: | 5 |
Doba přípravy surovin: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Ingredience: |
Těsto:
Na potěr:
Náplň:
|
Postup přípravy: |
Mouku smícháme s vajíčkem, špetkou solí a olivovým olejem, přidáme na kousky nakrájené máslo pokojové teploty a začínáme pomalu hnít těsto do, kterého přiléváme po troškách mléko dokud se nám nevytvoří vláčné těsto. Těsto necháme odležet asi hodinu v chladu. Na pomoučněném vále vyválíme placku a pomažeme rozehřátým máslem. Jablka omyjeme, zbavíme jádřince a nastrouháme v robotu na menší kolečka. Těsto posypeme jablky, skořicovým cukrem a rozinkami, srolujeme do šišky a pečeme v předehřáté troubě 195°C asi 20 minut na pečícím papíru. Poté štrúdl vyndáme z trouby, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct ještě na 10 minut. |